Bir Unbiased Görünüm masal oku
Wiki Article
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, ananevi masalları elbette çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar dâhilin daha çok musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz esen olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak ayrımındalık ve imijinasyon yani görselleştirme kabiliyetlerini vüruttireceklerdir.
Kokmuş Kız Masalı Çocuk masalları okuma sitemize yeni bir masal ekledik. Haymana bir kızın öyküsünü okuyacaksınız. Masal nispeten kısaca ve…
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler vasıtasıyla hayata üstüne dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
– Ya, ben bile yarışacağım, diye ödenek vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı daha da artmış:
Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki ekol yaşantısında da betik okuyan bir can olabilmesi derunin behemehâl bu alışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona benzer olursanız o da kitaplara olan düzenışkanlığını rahat kazanacaktır.
Ezop masalı: Arslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri makam kıpkırmızı kan olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Var oğlum, diye cevap vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim kabilinden bir in mahdutr…
Bir varmış bir yokmuş, geçmiş zaman süresince kalbur saman içinde yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…
Güller de dile gelip hep bir masal oku ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir gün olsun bizi koklamadın. Her zaman “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Ananevi masalların modern terbiye metodlarıyla nasıl bütünleşmiş edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları nasıl baştan yorumladığı ele düzenınacak.
5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çalışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun his düzenleme yeteneğine olan etkisi çatlakştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çalışmada ikisi tetkik grubu ve biri bile denetleme grubu yetişmek üzere üç beklımcı grubu vardır. Taharri gruplarından birine duygularla alakadar bir betik okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle müteallik çaldatmaışmalar yaptırılırken, başka istikşaf grubuna da gene duygularla alakalı bir betik okutulmuş ve birlikte da duygularla alakadar diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.